Voltigekurs

Kurstilbud

Voltige er turn på hesteryggen. Voltige passer for alle som vil oppøve god balanse på hesteryggen og som liker nye utfordringer. Det kreves ingen forkunnskap i ridning for å kunne delta på voltigekurs, men du må være minst 8 år. Vi har ikke noen øvre aldersgrense, men fordi hestene våre ikke er så store, bør du ikke være over ca. 165 cm.

I voltigen lærer du å utføre forskjellige øvelser på hesten og målet er å gjøre øvelsene på en galopperende hest til musikk. Voltigen har som mål å være en lagsport for barn og ungdom der man gjennom trening og konkurranse oppnår et fellesskap og samhørighetsfølelse. For å bli god i voltige, må man også trene styrke, smidighet, turn og gjerne også dans.

Vi har voltigekurs vår og høst tirsdager kl 18.00 og 19.00. Vi har oppvarming, tøye,- og styrkeøvelser og trener på tønne (trehest) og på hest i skritt og galopp. Det er maksimalt 6 deltagere på hvert kurs. Det er ikke voltigekurs på ferie og røde dager.

Påmelding

Påmelding og spørsmål om voltige sendes til lederen av klubbens voltigegruppe, Marit Walløe (mawall@online.no, 997 29 433). Påmeldingen er bindende og må sendes inn av foresatte dersom rytteren er under 18 år.

Betaling og avmelding

Voltigekurs faktureres for 10 kurs av gangen (1750 kr). Faktura sendes i forkant av kursstart og må være betalt innen første kursdag. I tillegg til kursavgiften er det dugnadsplikt en dag per semester. For ryttere under 18 år må foresatte være med på dugnad.

Eventuelt avmelding må sendes til mawall@online.no. Ved avmelding før forfall av semesterfakturaen belastes et gebyr tilsvarende 10 % av kursavgiften. Ved avmelding etter forfall av semesterfakturaen anses hele kursavgiften som forfalt til betaling.

Det er ikke mulig å ta igjen timer ved fravær. Ved sykdom kan man i enkelte tilfeller få erstatningstimer ved fremvisning av legeattest.

Konkurranse

Mange av deltagerne på voltigekursene har deltatt i konkurranser på tønne, i skritt og galopp. I voltige kan man konkurrere i to forskjellige typer konkurranser; i tropp, i par eller individuelt Begge typer består av en del obligatorisk og en del kür.

  • Obligatorisk: De obligatoriske øvelsene er fastsatte øvelser og finnes i forskjellige vanskelighetsgrader avhengig av det nivået man konkurrerer på. Poenget med disse øvelsene er at man skal vise de grunnleggende ferdighetene i voltige. Blant annet spenst, smidighet, balanse, styrke og teknikk.

Kür: Küren består av frie øvelser. Man setter selv sammen et program på bakgrunn av regler som gjelder for de forskjellige konkurransenivåene. I kür bedømmes vanskelighetsgrad, komposisjon og utførelse.