Voltigekurs

Vi har hatt voltigekurs i rideskolen siden 2002 og tilbyr kurs hver høst og vår.
Noen av rideskolehestene våre går også på voltigekursene.
Voltige passer for alle som vil oppøve god balanse på hesteryggen og som liker nye utfordringer.
Det kreves ingen forkunnskap i ridning for å kunne delta på voltigekurs, men du må være minst 8 år. Vi har ikke noen øvre aldersgrense, men fordi hestene våre ikke er så store, bør du ikke være over ca 165 cm. Det er maksimalt 6 deltagere på hvert kurs. Vi har oppvarming, tøye,- og styrkeøvelser og trener på tønne (trehest) og på hest i skritt og galopp. Kursavgift for 10 ganger er 1750 kr.

Hva er voltige? I voltigen lærer du å utføre forskjellige øvelser på hesten og målet er å gjøre øvelsene på en galopperende hest til musikk. Voltigen har som mål å være en lagsport for barn og ungdom der man gjennom trening og konkurranse oppnår en fellesskap og samhørighetsfølelse. For å bli god i voltige, må man også trene styrke, smidighet, turn og gjerne også dans.

Konkurranse

I voltige kan man konkurrere i to forskjellige typer konkurranser; i tropp, i par eller individuelt Begge typer består av en del obligatorisk og en del kür.

Obligatorisk

De obligatoriske øvelsene er fastsatte øvelser og finnes i forskjellige vanskelighetsgrader avhengig av det nivået man konkurrerer på. Poenget med disse øvelsene er at man skal vise de grunnleggende ferdighetene i voltige. Blant annet spenst, smidighet, balanse, styrke og teknikk.

Kür

Küren består av frie øvelser. Man setter selv sammen et program på bakgrunn av regler som gjelder for de forskjellige konkurransenivåene. I kür bedømmes vanskelighetsgrad, komposisjon og utførelse.

Mange av deltagerne på voltigekursene har deltatt i konkurranser på tønne, i skritt og galopp. Bildene du ser her, er fra konkurranser her på ridesenteret eller fra stevner andre steder.
Hesten på bildene under heter Stikle Rappen og han var voltigehesten vår i 7 år. Han er nå blitt pensjonist. Vi holder på å trene opp en ny ponni til voltige, Sylvester. Vi skal også ha en ny og større voltigehest til neste sesong.
Marte_voltige Rappen_voltige Silje_voltige