Rideskolen

Kurstilbud og priser vår 2024

Mandag (22 kursdager)
kl. 16.15: Trinn 2: 325kr
kl. 17.15: Trinn 1: 325kr
kl. 18.15: Trinn 3: 370kr
kl. 19.15: Trinn 2, voksenkurs: 370kr

Tirsdag (24 kursdager)
kl. 17.00: Trinn 1+: 325kr
kl. 18.00: Trinn 1+ 2:, voksenkurs: 370kr
kl. 19.00: Satsingsgruppe: 370kr

Onsdag (23 kursdager)
kl. 16.15: Trinn 1: 325kr
kl. 17.15: Trinn 2: 325kr
kl. 18.15: Trinn 1: 325kr

Torsdag (23 kursdager)
kl. 1615: Trinn 1: 325kr
kl. 17.15: Trinn 1: 325kr
kl. 18.15: Trinn 2+3: 370kr
kl. 19.15: Trinn 3, voksenkurs: 370kr

Fredag (23 kursdager)
kl. 16.00: Trinn 1: 325kr
kl. 17.00: Trinn 2: 325kr
kl. 18.00: Trinn 2+3, voksenkurs:370kr

Nivåinndeling

Trinn 1: 
Dette kurset passer for de som er helt nybegynner til de som har ridd 1-3 år med ukentlig instruksjon fra ridelærer. Det er naturlig progresjon i kurset etter hvert som elevene blir mer erfarne. På disse kursene er det inntil 8 elever i hver gruppe . Kursene er går som hovedregel innendørs i ridehus med unntak av onsdager kl. 1815 som går utendørs. Det er tur hver 4.gang og elever på trinn 1 må ha med leier til tur. Vektgrense på rytter er 80kg

Trinn 2: 
Dette kurset passer for ryttere som har minimum 2-3 års erfaring med ukentlig instruksjon fra ridelærer. Det er naturlig progresjon i kurset etter hvert som elevene blir mer erfarne. På disse kursene er det inntil 8 elever i hver gruppe. Kursene er går som hovedregel innendørs i ridehus med unntak av onsdager kl. 1715 som går utendørs. Vektgrense på rytter er 80kg

Trinn 3: 
Dette kurset passer for ryttere som har minimum 3-4 års erfaring med ukentlig instruksjon fra ridelærer. Elevene skal kunne ri alle gangarter på alle skolehestene, hoppe opptil 60cm bane, begynne med vanskeligere dressurøvelser, ta grønt kort. På disse kursene er det inntil 6 elever i hver gruppe. Vektgrense på rytter er 80kg

Satsingsgruppe  
Kurs for elever som ønsker å delta mer i stallmiljøet og satse på hest – med rideskolehest. Elever på dette kurset skal ha grønt kort eller ta grønt kort i løpet av semesteret. Elevene forplikter seg til å delta på minimum to stevner som rideklubben arrangerer hvert semester. Elever i satsningsgruppen har fortrinnsrett ved deltakelse på klubbtreninger der rideskolen er invitert til å delta. Vektgrense på rytter er 80kg

Voksenkurs:  
For elever over 20 år – nivåforklaring som over. Vektgrense på rytter er 80kg

—–

Møt opp i god tid før din time, minst 15 min før timen starter. Våre ridekurs varer i 60 min, inkludert klargjøring av hesten. Det er ca 45 min ridning på hvert kurs. Kursene har maks 6 eller 8 ryttere pr time. Ryttere som aldri har ridd før må ha med en foresatt som kan være med å hjelpe/leie de første seks gangene.

Alle våre kurs rir på tur hver 4. gang. Oversikt over når ditt kurs skal på tur henger på tavla i stallen, på hjemmesiden og Facebook. Husk å kle deg etter været når vi skal på tur (ullundertøy og tykke hansker er nødvendig på vinterstid). Ryttere på trinn 1 må ha med leier på tur. Vi kan ikke stille med leier.

Ca. to ridetimer per semester vil være teoritimer.

Påmelding til nytt semester for eksisterende elever i rideskolen

Eksisterende elever i rideskolen opprettholder sin plass ved overgang til nytt semester. For å opprettholde plassen må vårsemester være betalt senest 30.november og høstsemester må være betalt senest 20.juni. Alle som deltar på kurs får varsel om betalingsfrist.

Medlemskap i Søndre Nordstrand Rideklubb er pliktig for alle som går i rideskolen. Medlemskapet faktureres separat via Min Idrett en gang pr år.

I tillegg til kursavgiften er det dugnadsplikt en dag per semester. For ryttere under 18 år må foresatte være med på dugnad.

Eksisterende rideskoleelever som ønsker å bytte kursdag og/eller nivå kan søke på de ledige plassene som blir annonsert etter at betalingsfristen for nytt semester har utløpt.
Vi prioriterer eksisterende elever i rideskolen ved opptak til rideskolen fremfor nye elever.

Påmelding for nye elever i rideskolen

Vi har ikke ventelister. Alle ledige plasser blir annonser på hjemmesiden og facebook «Søndre Nordstrand Rideklubb»
Vårsemester ( januar-juni): Ledig plasser annonseres i november/desember
Høstsemester (august-desember): Ledige plasser annonseres i juni/juli

Medlemskap i Søndre Nordstrand Rideklubb er pliktig for alle som går i rideskolen. Medlemskapet faktureres separat via Min Idrett en gang pr år.

I tillegg til kursavgiften er det dugnadsplikt en dag per semester. For ryttere under 18 år må foresatte være med på dugnad.

Betaling

Kursene betales forskuddsvis (Timepris x antall kursdager.)
Vårsemesteret: Fra første uke i januar til skoleslutt
Høstsemesteret: Fra skolestart til og med uke 51.
Det er ikke ridekurs i påskeferien, sommerferien, juleferien og røde dager.
Det ER ridekurs i vinterferien og høstferien. Innbetaling via Vipps etter at plass er tilbudt. Kurset i sin helhet må være betalt innen angitt dato ved bekreftet plass.

Vi refunderer ikke innbetalt kursavgift.
Det er ikke mulig å selge plassen sin til andre dersom man er forhindret i å delta selv

Fravær

Det er ikke mulig å ta igjen timer ved fravær. Ved ulykke/skade som inntreffer på en av våre ridetimer, og som medfører fremtidig fravær, tilbyr vi 1 privattime som kompensasjon. Skaden og fraværet må dokumenteres med legeattest.

Avlysning av ridetimer

Vi vil alltid gjøre vårt beste for at planlagte ridetimer, ponnitimer og andre arrangementer skal gjennomføres tross knapphet på personal og/eller hester. Likevel er det tilfeller der det skjer uforutsette ting som vi ikke har kontroll på der vi ser oss nødt til å avlyse. I slike tilfeller refunderes ikke allerede betalte time

Sikkerhet og forsikring

Det er påbudt å ri med sikkerhetshjelm og riktig fottøy (sko som gå over ankelen og har en lav hæl). Sikkerhetsvest er påbudt ved sprangtimer, men anbefales også ellers. Hjelm og sikkerhetsvest kan lånes av rideskolen, men anbefales kjøpt for å sikre best mulig tilpasning. Skal du låne hjelm eller sikkerhetsvest finnes dette i 2. etg i låven.

All omgang med hestene skjer på eget ansvar og rideklubben har ikke ansvar ved ulykke med hest. Ridning anses som «risikosport», derfor anbefales det å tegne ekstra forsikring mot eventuelle skader som kan oppstå ved ulykker.

Har du spørsmål om rideskolen kontakter du oss på epost: rideskole@snord.no